KRÅKER ER BLANT DE MEST INTELLIGENTE FUGLENE I VERDEN - OG KAN BETRAKTES SOM EN DELIKATESSE! MEN AT KRÅKE KAN VÆRE EN DELIKATESSE PÅ LIK LINJE MED RYPE ER DET IKKE MANGE SOM VET.

Du kan jakte kråker på mange måter, med bulvaner/lokkekråker og Hubro bulvan som er uslåeligAbsolutt mest effektive måten å få kråkene til å fly innen rekkevidde.

Unge kråker og skjærer har en utpreget viltsmak som  er fantastisk og veldig bra mat, voksne kråker kan oppleves som litt mer beske i smaken.

Magasinet Villmarksliv lot for noen år siden profesjonelle kokker blindteste forskjellige type fugl. Svært mange tippet rype da de spiste kråke.

Krevende jakt

Dette er en krevende jaktform som er en viktig del av viltpleien, kråka er en luring. Den er faktisk veldig vanskelig å jakte på, og du kan gå rett utenfor døren og jakte de aller fleste steder ????

Jaktkort/tillatelse

Husk og kjøp jaktkort,  eller innhent nødvendig jaktvelsignelse fra grunneiere. De fleste vil nok godkjenne kråkejakt. Denne fuglen har ikke særlig høy stjerne hos enkeltejegere.

Trekktid på døgnet

Den beste tiden for kråkejakt er på morningen ved soloppgang og et par timer fremover.

Kamuflasje

Kråker er svært vanskelig å komme inn på, de har et utrolig godt syn og ser alle bevegelser meget godt. Har kråka først sett deg, kommer den ikke tilbake.

I vår natur skifter noen dyr og fugler fra sommer til vintermønster for å gå i ett med omgivelsene. Hvilken kamuflasjefarge og hvilken mønster som er best, avhenger helt og holdent av hvilke omgivelser du er i. Du må ikke bare tenke på klærne; kanskje du er tynn i håret, de oppdager fort hvit hud (vi lyser opp på lagt hold). Bruk hansker, ansiktsmaske eller kamuflasjestift og lue eller caps som står til omgivelsene.

Jakt med bulvaner/lokkefugler

Hubro (hva da?) er noe av det beste du kan bruke. Plassèr hubroen med ansiktet mot vinden, så høyt så mulig og innenfor skuddhold på et sted der du vet det er mye kråke, og du vet at kråken liker å plassere seg. Du bør ha rigget opp før kråkene begynner og fly (før soloppgang). For å forsterkescenario,kan du leggeden førstefalt underkråkaugle- eller enda bedrei grepet/kloen på hubroen.Deter ikke merutløsning aven kråkeennen fallenkamerat...

Kråkene ser på hubroen som sin verste fiende, og varsler andre kråker, hisser seg opp og forsøker skremme uglen ved å skrike høyt og fly hissig og lavt mot den. Kommer den nær nok kan vi skyte den

Deteret fantastisk skueå se nårde angriperfordide gjør det medfull kraft.

Lydlokk

Ved å bruke lydlokk sammen med bulivan optimaliseres jakta, mange tar også med seg egnet stereoanlegg  med opptak av kråkelyder, dette fungerer kjempebra.

Skuddpremier

Kråkene omtales som fugleverdenens største eggtyv og plyndrer andre fuglers reir. Enkelte kommuner har utlyst skuddpremie på kråke for å hindre utryddelse av andre arter. Jegerne som kommer med en kråke i disse kommunen får 15 kroner per fugl. De tre kommunene det ble skutt flest kråker forrige jaktsesong var i Hå i Rogaland (1530), Lurøy i Nordland (1370) og Tromsø (1350).
 
Avfall/søppel

Husk å ta med deg tomhylser og annen søppel, er det noen som har glemt det før deg så ta med deg også denne søpla. La oss sammen ta vare på naturen og tillitten til de grunneiere som er så snille og slipper oss til!

Jakttid kråke: tillatt i hele landet fra 15. juli til 31.mars

Jakttid skjære: tillatt i hele landet fra 10. august til siste dag i februar