Skuddpremie-Revejakt

Generell informasjon

Revens lille bendelorm (Echinococcus multilocularis) er en parasitt som kan gi alvorlig sykdom hos menneske. Parasitten forekommer i mange europeiske land og er også påvist på Svalbard. Parasitten regnes for å være fraværende på det norske fastlandet, men ble påvist i Sverige i 2011, i et område nært norskegrensen. Det er svært viktig å prøve å holde Norge fri for denne parasitten. Dersom den etablerer seg her i landet, vil det endre vår måte å bruke naturen på, for eksempel ved at man må være forsiktig med å spise rå bær og sopp, eller drikke ubehandlet vann.

Parasitten kan komme til Norge på ulike måter: Gjennom innvandring av rødrev eller ulv østfra, gjennom hund og katt som er smittet i utlandet, eller via smågnagere som ”blindpassasjerer” med varetransporter. For å forebygge at hund og katt tar med seg smitten til Norge, er det krav om behandling av dyrene, se www.mattilsynet.no. For at Norge skal kunne opprettholde dette viktige kravet, kreves det omfattende dokumentasjon på at vi er fri for parasitten. Prøveinnsamlingen fra rødrev er meget viktig i denne sammenheng.

Dette informasjonsskrivet sendes jegere som har deltatt i prøvetaking av rødrev tidligere eller som jakter i områder som vi ønsker å undersøke nærmere. Selve prøvetakingen er beskrevet på neste side.

Dere blir honorert for arbeidet (400,- per dyr – et samlet honorar utbetales to ganger/år) og dere vil få tilsendt prøvetakingsutstyr og ferdig frankerte returkonvolutter.

Side.1

 

Side.2

Plassering
Bruk synkende rekkefølge

Rutenett Liste

30 per side

24 vare(r)

Plassering
Bruk synkende rekkefølge

Rutenett Liste

30 per side

24 vare(r)

[profiler]
Memory usage: real: 4194304, emalloc: 10659312
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem